2011/11/08

Lašiša totoriškai (lašišos tartaras)

Taigi kaip jau minėjau, turiu pilną šaldytuvą lašišos. Kitas patiekalas iš jos - lašišos tartaras, kitaip tariant šviežia lašiša su prieskoniais. Receptą išgridau per puikius maisto ruošimo kursus, organizuotus Skonio studijos.

prireikė:
500g šviežios lašišos
vienos citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių (buvo per daug, pakaktų poros gerų šaukštų)
100g labai smulkiai kapoto poro
šlakelio degtinės
pipirų
druskos
  1. Lašišą Ponas Kiaunėnas supjaustė labai smulkiai. Tada viską sumaišiau, sudėjau į silikonines formeles ir padėjau į šaldytuvą porai valandų.
  2. Patiekiau su balzmiko padažu ir karštomis virtomis bulvėmis.
Galutinis rezultatas ne visiškai patenkino mano lūkesčius, bet visgi buvo tikrai skanu. Kas buvo ne taip? Pirmiausia, įpyliau per daug citrinų sulčių, gal citrina buvo labai pikta ir lašiša per smulkiai supjaustyta, bet lašiša tiesiog per daug "išvirė", per mažai jautėsi grynas lašišos skonis. Tad kitąkart pilsim mažiau citrinos sulčių - jei ką , galima įpilti jų dar, o va išimti įpylus nelabai išeina:) Seminare lašišą apskritai sukapojo blenderiu, bet man patinka kramtant jausti žuvies tekstūrą, todėl kitąkart pjaustysim ją truputėlį stambiau. Naudojom spanguolinę degtinę (turėjom tik tokią, na dar ir mandarininę:), tai tos spanguolės čia visai nemaišė. Tik degtinės turi būti visai nedaug, tikrai tik šlakelis. Ir druskos labai nedaug reikia. Beje, pabandėm savo tartarą valgyti ir su bagete su kornišonais bei krekeriais su baziliku. Tai mums abiems su Ponu Kiaunėnu labiausiai patiko variantas su bagete. Dar ir kaparėliai buvo visai skanu. Puikus užkandis vakarėliams, o ir patiekti galima labai įvairiais būdais:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą