2011/11/12

Makaronų, grybų ir cukinijos apkepas

Kuomet daug gamini, neišvengiamai lieka maisto likučių. Dažniausiai jų nepakanka visai šeimos vakarienei ir taip prisikaupia po nedaug visokių skanių dalykų. Labai nemėgstu išmesti maisto, tad šioje situacijoje mane gelbsti du dalykai: sandarios Tupperware dėžutės (jose maistas ilgiau išlieka šviežias ir neužkvipdo viso šaldytuvo) ir receptai, kurie leidžia sunaudoti visokius likučius. Dažniausiai tokiu atveju gaminu sriubas arba apkepus. Šįkart paruošiau labai skanų apkepą (prancūzai tokius vadina gratin). Proporcijos čia visiškai nesvarbios, svarbu pats principas - likučiai + kiaušinių, sūrio ir pieno arba padažo plakinys. Įdomumo dėlei viską pasvėriau ir pamatavau.

panaršiusi šaldytuve radau ir panaudojau tokį gėrį:
dėžutę virtų makaronų (550ml talpos)
100g pievagrybių
2/3 nedidelės cukinijos
100g ementalio
200ml bešamelio padažo su svogūnais ir grybais (buvo likęs nuo švilpikų:)
1 kiaušinį
  1. Orkaitę įkaitinau iki 180°C.
  2. Apkepą ruošiau vakarienei, tad norėjau, kad Mažiesiems Kiauniukams būtų lengviau kramtyti. Todėl sudėjau makaronus, pievagrybius, cukinijos gabaliukus ir 2/3 sūrio į viertuvinį kombainą ir stambiai sukapojau. Šiaip galima palikti ir didesnius gabalus.
  3. Kiaušinį išplakiau ir sumaišiau su bešamelio padažu. Jei pamenat, padažas buvo gerokai pasūdytas (mat esu labai įsimylėjusi:), tai papildomai druskos nebedėjau. Sumaišiau padažą su kapotomis daržovėmis ir makaronais.
  4. Masę sudėjau į kepimo indą, paviršių apdėliojau plonai pjaustyto sūrio griežinėliais (galima pabarstyti ir tarkuotu sūriu).
  5. Kepiau apie 40 min. kol sūris gražiai išsilydė ir apskrudo.
Visi buvo labai patenkinti vakariene. O ir likučių nebeliko:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą