2011/11/30

Moliūgų - špinatų sriuba

Kažkada žadėjau papasakoti ką dar galima nuveikti su moliūgu. Papasakosiu ir daugiau, o šiandien Jūsų dėmesiui moliūgų - špinatų sriuba. Mano mažasis Kiauniukas truputį apsirgo ir šią savaitę tupi namie, tad sriuba pirmiausia skirta jam, todėl visos daržovės pjaustytos mažais gabaliukais ir sriuba su mėsa - mano Kiauniukas yra didis mėsėdis. Ir labai mėgsta tirštas sriubas su mėsyte ir kuo daugiau daržovių, tada pakabinęs kiekvieną šaukštą klausia: "Kas čia?". Tada būtinai reikia įvardinti kokį gėrį jis laiko savo šaukšte - ir jau gali ramiai valgyti:)

dideliam puodui sriubos sunaudojau:
2l vištienos sultinio (viriau išvakarėse iš naminės vištos ir daug prieskoninių daržovių)
apie 500g virtos vištienos be odos
1 morką
2 bulves
didelį gabalą moliūgo
300g šviežių špinatų
500g smulkintų luptų pomidorų savo sultyse (konservuotų)
druskos, pipirų
grietinės (tiems, kas nesilaiko dietos:)
  1. Viskas kaip įprastai: užvirinau sultinį, sudėjau pjaustytas morkas - jos verda ilgiausiai. Maždaug po 10min. sudėjau bulves, dar po 5min. moliūgus, pavirus dar 5minutes - sipjaustytus špinatus ir konservuotus pomidorus. Mano daržovės buvo supjaustytos labai smulkiai, tad išvirė labai greitai.
  2. Virtą vištieną smulkiai supjausčiau ir sudėjau į jau išvirusią sriubą. Paragavau ar netrūksta druskos. Patiekdama užbalinau grietine - bet skanu ir be jos.
Patiko visai šeimynai. Moliūgo - špinatų - pomidorų derinys labai vykęs. Panelė Kiaunytė irgi išnagrinėjo visas sudedamąsias dalis, paragavo viską atskirai o paskui jau ramiai valgė:) Visa paslaptis - skanus iš anksto paruoštas sultinys, kuriam nepagailėta daržovių ir mėsos su kuo daugiau kaulų:) O šiaip panašių sriubų sudėtis labiausiai priklauso nuo šaldytuvo turinio:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą