2011/11/02

Prabangūs šventadienio pusryčiai (beveik pietūs)

Ponas Kiaunėnas dar pačioje mūsų draugystės pradžioje sužavėjo mane savo keptu kamomberu. Be galo be krašto mėgstu prancūziškus sūrius, taigi puikiai pataikyta:) Įdomiausia, kad Ponas Kiaunėnas šį patiekalą visuomet daro pusryčiams, nors po tokių pusryčių pietų jau tikrai nebesinori - tikra kalorijų bomba:) Kita vertus, po tokių pusryčių galima nebesirūpinti maistu ir tinginiauti visą dieną:) Taigi:
Tešloje keptas kamomberas su spanguolių padažu

2 didelėms didelėms porcijoms prireikė:2 kamomberų (camemebert)
500g šaldytos sluoksniuotos tešlos
Padažui:
250g spanguolių
cukraus
50g romo (arba brendžio arba visai nebūtina:)

  1. Tešlą atšildžiau.
  2. Orkaitę įkaitina iki 180°C.
  3. Sūrį suvyniojau į tešlą. Jei sūriai mažesni arba tešla ploniau iškočiota ir gabalai didesni, galima iš tešlos kraštų sūrio viršuje suformuoti gražias klostes. Arba tiesiog kaip išeina, svarbu sandariai aplipdyti sūrį tešla. Kepiau 45 minutes.
  4. Tuo metu paruošiau spanguolių padažą: spanguoles nuploviau, užpyliau cukrumi (ruošimo eigoje vis ragavau ir dėjau po truputį cukraus, kol atitaikiau norimą rūgštumo/saldumo satykį) ir kaitinau ant lėtos ugnies nuolat maišydama. po maždaug dešimties minučių, kai išsiskyrė daug sulčių, supyliau brendį ir dar pavirinau apie 15 minučių. Vėlgi, viskas priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo norite ir kiek patižusių ar kietesnių uogų tikiesi.
  5. Iškeptą sūrį gausiai apliejau spanguolių padažu ir iškart valgėme. Aš įveikiau tik kiek daugiau nei pusę savo sūrio, kitą dalį pasišidžiau vėliau. Ponas Kiaunėnas saviškį sudorojo iškart:)
Labai skanu ir nėr daugiau čia ką pridurti:) Galima ruošti porcijas po puse sūrio, nes visas tikrai labai daug:) Skanaus!


3 komentarai:

  1. Ponas kiaunenas11/02/2011

    Sitas yra geris, labai tinka ziemos sezonui kaupti kolorijas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, šiuo požiūriu žiemos sezonui jau esu PUIKIAUSIAI pasiruošusi šiais metais ;)

    AtsakytiPanaikinti