2012/07/03

Tinklaraštininkų diena, žydinčios lavandos ir kokosinis debesėlis

Jei nežinojote, maisto tinklaraštininkų diena minima birželio 14 dieną. Mes paminėjome ją šiek tiek anksčiau - birželio 1 Kulinarijos studijoje buvo surengtas maisto gaminimo konkursas tema "Prieskonis, kuris mane įkvepia". Tai va, aš irgi ten dalyvavau. Ir vis niekaip neprisiruošiau pasigirti:) Buvo labai smagu sutikti gyvai žmones, kurių tinklaraščius jau buvau skaičiu ir susipažinti su naujais. Vienoje vietoje sutikau krūvą bendraminčių. Buvo taip gera sutikti žmonių, kurie sudarinėja sąrašus patiekalų, kuriuos nori pagaminti. Ir nepavargsta šnekėti apie vaikus ir maistą. Ir netgi mėgsta stalo žaidimus. Pasijutau tikrai savoje kompanijoje. Apie patį renginį daug nepasakosiu, jis jau buvo išsamiai aprašytas pareigingesnių tinklaraštininkų, o dabar dar ir žurnale "Virtuvė" galite rasti visus konkurso receptus ir nuotraukas. Aš gaminau vanile kvepiantį desertą "Kokosinis debesėlis":
Receptą galite rasti čia.
Konkurse aukštų vietų neužėmiau, bet vistiek gavau krūvą dovanų. Viena iš jų - tikriausiai pati mieliausia - lavandos vazonėlis. Tai šiandien manoji lavanda pražydo:
Beje, mano nuomone, man mano desertą pavyko nufotografuoti geriau nei ten buvusiems fotografams:) Žinoma, konkurso metu flanas nespėjo gerai atvėsti, todėl buvo labai minkštas ir buvo sunku jį gražiai pastatyti. Bet užtai buvo išties skanus:)

Konkurse dalyvavo tikrai puikūs žmonės, kviečiu pasidairyti po jų tinklaraščius, jie įkvepiantys:

Indrė iš GP magijos


Ineta iš Gamyklėlės

Skirmantė iš Forelles receptai


Vilma iš Kulinarijos laboratorijos


Karolina iš Citrinos žievelės


Viktorija iš Receptų medžio


Renata iš Sezoninės virtuvės


Beata iš Braškės su pipirais