2012/10/23

Keksiukai su kalakutiena ir peletrūnu

Kažkaip pastaruoju metu labai jau saldu mano tinklaraštyje:) Tai, galvoju, palyginsiu šiek tiek pusiausvyrą:) Labai mėgstu nesaldžius pyragus su mėsa, sūriu ir įvairiausiom žolelėm. Juos galima kepti dideliais kepalais arba mažais keksiukais, kaip kad padariau šįkart. Keksiukus nešėmės į svečius kaip užkandį prie vyno bet su paprastomis gaiviomis salotomis jie būtų puiki vakarienė. Receptas iš mėgstamos knygos "Cakes, Tartes & Cie", tik vištieną pakeičiau kalakutiena ir pakoregavau kiekius, nes turėjau daugiau paukštienos, nei reikia recepte:) Taigi:

2012/10/18

Morkų keksiukai su maskarponės kremu

Tęsiu pasakojimą apie krikštynas. Kitas labai geras receptas - morkų keksiukai. Kepu mažiausiai trijų rūšių morkų pyragus, o bandžius esu ir daugiau receptų. Šitie keksiukai kepami su sviestu, ne aliejumi - ir man šis variantas patinka labiau. Keksiukai būna šviesesnės spalvos, puresni. O prieskoniai suteikia puikų kvapą ir pikantišką prieskonį, kuris puikiai dera su maskarpone. Puikus receptas (beje, puslapyje rasite daug gerų receptų ir patarimų) ir labai skanūs keksiukai.

2012/10/17

200 keksiukų

Rudens pradžioj pakrikštijom savo Leliuką Kiauniuką. Buvo labai graži šventė, pilna šypsenų, bendravimo, pasiilgtų žmonių, vaikų krykštavimo ir keksiukų:) Taip taip, keksiukų. Šventėme kavinėje "Šauni vietelė", kuri išties šauni ir labai skaniai maitina. O geriausias dalykas tas, kad jie leido patiems paruošti saldų stalą, tad visus saldumynus šventei kepiau pati. Iškepiau didžiulį tortą (beveik 5kg), sausainių vaikams ir 200 keksiukų. Šventės pabaigoj nieko neliko! Papasakosiu kada vėliau apie kitus saldumynus, bet šios šventės žvaigždės neabejotinai buvo keksiukai, tad nuo jų ir pradėsiu. Dėkui Kiauniuko Krikšto Mamai, kuri nufotografavo stalą:)

2012/10/14

Sekmadienio rankdarbiai

Šįkart mano rankdarbiai tokie labai rudeniški, mokslo metų pradžiai:) Vėloka šiemet ta mūsų pradžia, Kiauniukai, nesirgę visą vasarą, rugsėjį prisirankiojo visokių slogelių. Tai patenkinti sėdėjo namie:) Mažasis Kiauniukas gydytojai kiekvienąkart aiškino, kad dar nepasiruošęs eiti į darželį:)))
Na bet viskas grįžo į savo vėžes ir aš galiausiai turiu progą pailsėti su vos vienu vaiku namie.
Išleisdama Kiauniukus darželin, jų atsarginius rūbelius sudedu štai čia:


2012/10/09

Citrininis kremas (Lemon Curd)

Mažieji Kiauniukai užsiprašė ledų. O man nesinori įprastinių mūsų ledų (1 indelis kondensuoto pieno + 700 ml plaktos grietinėlės + 100 g kapoto juodo šokolado ir viskas sušaldyta  tarp šokoladinių sausainių).

2012/10/07

Šokoladinis ledų tortas

OOOi kaip čia viskas apleista:) Na, bandom atsigriebti. Po netikėtai ilgų atostogų grįžtu su šokoladiniu tortu. Su šokoladiniais ledais. Ir dar su šokoladiniu ganašu, kad nepasirodytų per mažai šokolado:) Receptas nužiūrėtas iš mėgstamo žurnalo "Cuisine et Vins de France", tik ten jis publikuotas su klaidele. Todėl biskvitas pavyko tik iš trečio karto - pirmus du kartus iškepiau šokoladinius sausainius. Skanu, tik kad ne to reikėjo. Juokingiausia, kad po pirmo bandymo suabejojau savim - galvoju, mano autoritetingasis žurnalas negali klysti. Po antro bandymo supratau, kad klaidų pasitaiko visiems. Pakoregavau receptą savo nuožiūra ir rezultatas puikus. Paskui internete radau, kad labai teisingai viską padariau trečiąkart:) Taigi šaltas nuostabaus skonio tortas: