2012/12/09

Čili troškinys su kava


Ką tik džiaugiausi, kad laimėjau receptų konkursą "Su kava". Kavos vis dar laukiu, o Jums pristatau dar vieną konkursinį receptą. Jis nieko nelaimėjo ,bet gi negali visi receptai būti nugalėtojais:)  Nepaisant to, tai tikrai puikus troškinys, sušildysiantis žvarbų žiemos vakarą:

Tai vidutinio aštrumo troškinys, kvepiantis kava. Valgant juntamas švelnus kavos kartumas, kuris puikiai dera su čili aštrumu. Kavos mėgėjai turėtų įvertinti:)

2012/12/04

Varškės virtinukai

Pastaruoju metu vis gaminu visokius prabangius dalykus, bet kai pasižiūriu tinklalapio lankomumo statistiką, tai matau, kad žmonės daugiau ieško paprastų dalykų. Pavyzdžiui, burokėlių salotų su žirneliais. Arba morkų blynų. Tai, galvoju, papasakosiu daugiau apie paprastus ir greit paruošiamus mūsų valgius. Kiauniukų mėgstamiausia vakarienė - varškės virtinukai. Ponas Kiaunėnas irgi juo mielai valgo:

2012/12/03

Sausainiai su kondensuotu pienu, pistacijomis ir šokoladu

Tai mėgstamiausi Pono Kiaunėno sausainiai. Nelabai čia yra ką pridurti, nebent tai, kad jie greit ir lengvai paruošiami. Paruošta tešla gali būti šaldytuve savaitę, o šaldiklyje ir mėnesį (nes be kiaušinio). O netikėtai užsukus svečiams - tik šast papjaustytus rutuliukus į orkaitę ir po 12 minučių vaišinate svečius šviežiai keptais sausainiais: