2014/09/02

Baravykų carpaccio

Naujausia mada pastarosiomis savaitėmis - fotografuoti šimtus savo surinktų baravykų. Man gražu ir suprantu grybų medžiotojų džiaugsmą. Bet pati grybauti nemėgstu. Galiu tai daryti dėl geros kompanijos, bet tik tiek:) Mėgstu grybus, mėgstu gaminti juos, man nėra problemos juos valyti, bet surinkti leidžiu kitiems:)
Tad čia mano baravykų nuotraukos versija:

Baravykų carpaccio
2 asmenims:
4 gražių baravykų
kokybiško alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
šlakelio laimo sulčių
  1. Baravykus nuvaliau ir supjausčiau plonomis riekelėmis. Apibarsčiau druska, pipirais, pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir keliais lašais laimo sulčių. Voilà!
Čia greičiausiai paruošiamas grybų užkandis ir dar labai gardus:) Tik atsargiai su laimo sultimis - jų reikia vos vos, Ponas Kiaunėnas sakė, kad jam visai tos rūgštelės nereikia. Dar vienas labai svarbus herojus šiame patiekale -  alyvuogių aliejus. Dar pavasarį dalyvavau Itališko skonio gurmanų organizuoje aliejaus degustacijoje ir nuo šiol alyvuogių aliejaus prekybos centruose nebeperku. Apie pačią degustaciją ir ragautus aliejus labai išsamiai parašė kolegė Giedrė iš Storo pomidoro - rekomenduoju pasiskaityti. Šiam baravykų patiekalui, mano nuomone, geriausiai tinka De Carlo ypač tyras pirmo šalto spaudimo alyvuogių aliejus Tenuta Torre di Mossa.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą